Ik run een paardenmanege. Hierbij heb ik 12 paarden staan. We zijn al even begonnen aan het renoveren van de manage. Een keer in de zoveel jaar moeten er renovaties plaats vinden. Vooral om te zorgen dat alles werkt en natuurlijk wanneer er extra geld is kan het worden ingezet voor het opknappen.

Ondersteuning

Zo een renovatie en natuurlijk oud en nieuw om de hoek kan best hectisch zijn voor de paarden. Hierdoor kunnen ze onrustig zijn en stress hebben. Een hele tijd heb ik al last van het proberen rustig te houden van de paarden. Een hele lange tijd heb ik daar problemen mee gehad. Maar hier had ik dan ook een oplossing voor gevonden. De oplossing was zylkene. Dit is handig voor de spannende tijden voor het dier. Omdat ze soms nog gestrest kunnen zijn. Een dier, in dit geval paard, kan dan wel wat ondersteuning gebruiken.

Oud en nieuw

Tijdens oud en nieuw worden dieren namelijk nogal bang. Al die knallen van het vuurwerk maakt het niet beter voor de dieren. Ook zij kunnen natuurlijk bang worden en zyklene werkt hiertegen. Natuurlijk moet je dan wel weten hoe je dit product gebruikt. Op medpets.be vind je hier dan ook alle informatie. Ook wordt er informatie gegeven wanneer een dier zijn angst behoud. De gevolgen daarvan zijn niet prettig en daarom wil je dat het liefst ook voorkomen. En natuurlijk wanneer het dier zyklene het moet innemen en ook welke dosering.

Alles heeft een update nodig

Nu kan ik gerust verder met het renoveren en natuurlijk kom ik door oud en nieuw en de harde knallen. Nu kan ik dan ook verder met de renovaties er moet namelijk nog veel gedaan worden. Er komt zelf een deel loopveld bij. Hier kunnen de paarden lekker grazen en hebben ze wat meer ruimte. Ik vond het altijd zo zielig dat de paarden maar een klein stukje land hadden. Dus ging ik wat sparen om de paarden wat meer speelruimte te geven. Ook moesten de stallen een update krijgen. Hierbij wil ik dan ook betere eetbakken en wil ik er nog een stal bij. Ik wil meer paarden op de manage en daarvoor heb ik wel genoeg stallen voor nodig. En nu ik eraan denk misschien ook nog een aanhanger om het paard te kunnen vervoeren.

Het is fijn wanneer de dieren rustig kunnen blijven tijdens de hectische tijden. Ook om geen angst te behouden in de latere jaren. Dat is vervelend voor het paard en natuurlijk ook voor mij. De blijvende gevolgen kan ik er natuurlijk niet bij hebben.